4 tips zodat je nooit meer te laat komt!

Het gebeurt ons allemaal wel eens, te laat komen. De één heeft er al zijn hele leven last van en de ander is altijd een halfuur te vroeg. Persoonlijk ben ik het laatste, ik kom eigenlijk nooit te laat en daar heb ik zo mijn trucjes voor. Ben jij een persoon die regelmatig te laat komt? Met deze tips kom je daar van af en kun je zonder problemen op tijd komen.

Tip 1: Zet je klok vooruit

Een tip die ik eigenlijk al jaren gebruik en van mijn ouders heb, zet de klokken in huis iets vooruit. Doordat je de klok vooruit zet, heb je het idee dat je weinig tijd meer hebt en ga je snel weg. Je bent bijvoorbeeld om 5 voor 9 nog thuis en moet om 9 uur ergens zijn. Als je dan snel weg gaat, kan het zijn dat je het nog haalt aangezien het nog maar 10 voor 9 is. Het is niet aan te raden om de klok meer dan vijf minuten vooruit te zetten. Dan heb je vaak de neiging om tegen jezelf te zeggen dat je nog genoeg tijd hebt omdat de klok voorloopt.

Tip 2: Hang meerdere klokken op in huis

Omdat ik zelf altijd op tijd kom en heel goed op de tijd let, heb ik overal in huis klokken hangen. In iedere kamer hangt een klok zodat ik precies kan zien hoeveel tijd ik nog heb. Daarnaast is het leuk om gave design klokken te kopen, hierdoor heb je vaker de neiging om naar de klok te kijken. Zoals de Qlocktwo classic van Biegert & Funk waarop met led letters is aangegeven wat de tijd is, super leuk toch? Op mijn bureau heb ik een super handige staande klok zodat ik tijdens het werken ook de tijd goed in de gaten kan houden. Leff Amsterdam verkoopt geweldige klokken voor op bureaus of tafels.

Tip 3: Bereken extra tijd voor onvoorziene omstandigheden

Wanneer je naar werk of school moet dan kan er altijd wat gebeuren. Daarom bereken ik altijd extra tijd voor onvoorziene omstandigheden. De brug kan opengaan, de bus kan vertraging hebben of de weg kan ineens afgesloten zijn. Als je rekening houdt met deze omstandigheden dan zal je niet snel meer te laat komen en zal jouw werkgever blij zijn.

Tip 4: Plan niet te kort op elkaar

Mijn laatste tip is wees niet te ambitieus qua plannen. Als je een afspraak hebt tot 15 uur dan moet je niet om 15:30 aan de andere kant van de stad willen zijn. Een afspraak kan altijd uitlopen en je wilt ook niet stipt om drie uur weg lopen om naar de volgende afspraak te gaan. Het is daarom handiger om gewoon voldoende tijd te nemen tussen twee afspraken zodat je minder kans hebt om te laat te komen.

Kom jij wel eens te laat?

Handtekening Jamey

10 Comments

 • Merel

  14/05/2018 at 08:01

  Inmiddels gaat het steeds beter, vooral omdat ik tegenwoordig de afgesproken tijd niet meer zie als variabele maar echt als eindtijd. Dan plan je toch anders.

  Beantwoorden
 • Hippiemeisje

  14/05/2018 at 11:07

  Misschien heel goede tips, maar ik noem mezelf een autistische op tijd komer…. Of dat altijd zo goed is, mijn vrienden vinden het beangstigend dat, als ze zeggen 14u, ik daar geen minuut vroeger of later sta…

  Ik ga niet zeggen dat ik nog nooit te laat kwam, maar dan is het echt wel omdat er een ongeluk gebeurd is of de bus niet kwam opdagen of zo en dan bel ik altijd. En zelfs al kom ik toch 2 minuten te laat is men al bezorgd want zo kennen ze me niet, tsja…

  Ik heb eigenlijk moeten leren om wat minder klokken en dergelijke op te gebruiken…. Al mijn klokken staan ook allemaal op het exacte satelietuur, geen seconde eerder of later… Misschien ben ik een beetje neurotisch op dat gebied, lol

  Beantwoorden
 • Mary-Lou

  15/05/2018 at 15:38

  Ik ben helaas een chronische te laat komer. Het gaat nu een heel stuk beter, maar daar moet ik wel moeite voor doen. Wat heel irritant is, is dat ik soms gewoon op tijd ben, maar alsnog buiten mijn schuld om te laat. Dus goede tip die 3e.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: