5 step manicure! 

Heb je eindelijk een momentje voor jezelf? Tijd voor een heerlijke manicure! Met deze 5 stappen heb je binnen No-time weer prachtige handjes. Lees je mee?

Voor deze 5 stappen gebruik ik zelf de producten van het merk Alessandro. Maar uiteraard kun je ook andere merken en producten gebruiken. Persoonlijk is Alessandro mijn go-to merk als het gaat om hand en nagelverzorging. Al een aantal jaren gebruik ik de Striplac van hun met heel erg veel plezier.

Stap 1: Prepping!

Alles begint bij een goede voorbereiding. Dat wil zeggen dat je dus oude nagellak verwijderd. Wanneer je de oude nagellak er af hebt gehaald kun je het beste even je vingers even laten weken in warm water. Zo worden je nagelriemen wat zachter en kun je die makkelijk naar achter duwen.

5 step manicure! 

Stap 2: Shape your nails

Tijd om je nagels mooi in vorm te vijlen. Kies vooraf de vorm en lengte die je wilt aanhouden. Persoonlijk houd ik niet van een ijzeren of glazen vijl. Maar ieder zijn ding natuurlijk.

Stap 3: Make your base

Om verder te kunnen gaan is het belangrijk om een goede basis te hebben. Eerst neem je de nagels af met de reinigingspads (of aceton). Dit is om eventuele vet van je nagels te halen zodat de striplac beter blijft hechten. Daarna begin ik met de twin coat van Alessandro. Dit is een blanke gellak die zowel als top en als base coat te gebruiken is. Deze moet uiteraard eerst uitharden onder de lamp voor we verder kunnen.

5 step manicure! 

Stap 4: Color me crazy!

Tijd voor een kleurtje! Twee van mijn nieuwe favorieten uit de nieuwe collectie striplac zijn Majestic blue (een diep blauw met een shimmer) en Red paradise (een sexy rood). Maar uiteraard kun je zelf een mooie kleur uitkiezen.

5 step manicure! 

Stap 5: Moisturize

En last but not least, verzorg je handen lekker met een goed hydraterende creme. Ik gebruik hier de Alessandra Hand Spa Comfort Day handcreme. Deze is op basis van pearl protein extract en macadamia olie. Het fijne aan deze handcreme is dat hij heerlijk ruikt, droge huid en kloven tegen gaat en ook nog eens snel intrekt.

En klaar is kees! Binnen 5 stappen heb je prachtig verzorgde handen en kun je weer een paar weken voor uit. Neem jij wel eens de tijd voor een lekkere manicure?

Handtekening Jamey

13 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: