Zon, goed gezelschap en het sissende geluid van een barbecue: dat zijn de ingrediënten voor een perfecte zomeravond. Onlangs besloot ik dat het tijd was om mijn barbecue skills op te frissen en organiseerde ik een grillfestijn in mijn achtertuin. Hier is hoe het ging.
De perfecte setting
Terwijl de zon langzaam begon te zakken, zette ik mijn barbecue klaar. De geur van smeulende houtskool verspreidde zich door de tuin en creëerde een sfeer van verwachting. De tafel was gedekt met vrolijke servetten, koele drankjes en een kleurrijke salade. Nu was het tijd om te grillen.
De koning van de bbq: Picanha
Het eerste item op het menu was picanha, een prachtig stuk rundvlees dat de ‘koning van de barbecue’ wordt genoemd. Met een beetje zout en peper als enige kruiden, liet ik het vlees voor zichzelf spreken. Het kostte wat tijd om het te grillen tot de perfecte medium-rare, maar het was het wachten meer dan waard. Toen ik het van de barbecue haalde en in dikke plakken sneed, onthulde het vlees een sappige, roze kern die gewoon smolt in de mond. De diepe, rijke smaak van de picanha was een waar genot voor de smaakpapillen.
Hamburgers met een twist
Na het succes van de picanha, was het tijd voor een barbecueklassieker: hamburgers. Maar dit waren niet zomaar hamburgers. Ik besloot ze een upgrade te geven met een plakje gesmolten cheddarkaas. Het begon allemaal met een sappige hamburger op een knapperig broodje, gevolgd door knapperige sla, sappige tomaten en een schijfje augurk. Maar de echte ster van de show was de gesmolten cheddar die over de randen van de hamburger droop. Deze kaas gaf de hamburgers een extra smaakdimensie die bij iedereen in de smaak viel.
Gezelschap
Terwijl we genoten van het heerlijke eten, was het de gezelligheid die deze avond echt bijzonder maakte. We deelden verhalen, lachten en genoten van het samenzijn. De kinderen renden rond in de tuin, hun gezichten glimmend van het ijsje dat ze als toetje hadden gekregen. Het was één van die perfecte zomeravonden die je nooit wilt laten eindigen.
Een avond om te herinneren
Toen de avond viel en de lichtjes in de tuin aangingen, zaten we nog steeds buiten, tevreden en vol van al het heerlijke eten. De barbecue was een groot succes geweest, maar het was het gezelschap dat deze avond echt speciaal maakte.
Zo zie je maar weer, het gaat niet alleen om het eten bij een barbecue. Het gaat om de ervaring, de sfeer en de herinneringen die je maakt. Dus de volgende keer dat de zon schijnt en je de neiging voelt om de barbecue aan te steken, doe het dan. Nodig wat vrienden uit, maak wat heerlijk eten klaar en geniet van een zomeravond in je eigen achtertuin. En vergeet die hamburgers met cheddar en de picanha niet!
P.S.
Het maken van de foto van de BBQ duurde tot ongenoegen van Thomas bijna langer dan het bbq’en zelf 😉
Een reactie achterlaten