• Home
 • /
 • Mommy
 • /
 • 9 maanden en nu al schermtijd?

9 maanden en nu al schermtijd?

Schermtijd, tegenwoordig hoor je er steeds vaker over. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen! Ik ben een groot voorstander! Waarom? Ik vertel je er graag meer over.

Noe is slechts 9 maanden. Maar toch kwam ik er al snel achter dat Bram en ik nog niet helemaal op 1 lijn zaten met betrekking tot hoevaak Noé naar Baby TV mag kijken. Ik ben van mening dat er echt wel goede dingen aan bijvoorbeeld een Baby TV zitten. Maar om nou mijn kleine meisje bij elke piep en gil voor de TV te zetten? Nee daar ben ik absoluut geen voorstander van. 

Noé is een heerlijk ondernemend meisje. Ze geniet ontzettend van rondrennen in haar loopstoel en begint ook al met kruipen. Ik werk van uit huis, hierdoor ben ik heel veel met mijn meisje in huis bezig. Ik merk dat ze veel en veel sneller ontwikkeld (zowel fysiek als mentaal) wanneer ik met haar speel. Zo hebben we verschillende leuke speeltjes van Vtech waarmee ze niet alleen speelt maar ook gelijk leert. Het begon met de Koetje Boe Bal, maar inmiddels is ze ook echt gek op het “mijn eerste 100 woordjes” boek. Ik meen zelfs te geloven af en toe vaag woordjes die ze zegt te herkennen uit het boek! 

9 maanden en nu al schermtijd?

Kinderboekenweek

Over boeken gesproken, voorlezen is voor de allerkleinste natuurlijk hartstikke leuk. Het is even een momentje voor ons samen, en naarmate ze meer gaat begrijpen hoe leuker het wordt! Tijdens de Kinderboekenweek (die loopt vanaf 3 oktober tot en met 14 oktober) wordt er ook weer veel aandacht geschonken aan lezen en hoe belangrijk dit wel niet is. 

9 maanden en nu al schermtijd?

Naast dat ik zie dat Noé veel beter ontwikkeld door lekker te spelen is ook uit verschillende onderzoeken gebleken dat veel kinderen slechtere ogen hebben wanneer ze te lang op een iPad of telefoon zitten. En gezien kinderen zo jong vaak al last krijgen van bijziendheid wil ik hier mijn dochter zo goed als mogelijk is voor beschermen. Er is zo veel te zien en te doen, vooral als het lekker weer is. Maak lekker een boswandeling of ga naar de kinderboerderij. Dat is net zo leuk (of misschien nog wel leuker!) en daarbij is het buitenlicht hartstikke goed voor je ogen.

9 maanden en nu al schermtijd?

#BuitendePixels

Om dit jaar de strijd tegen vierkante ogen aan te gaan heeft Pearle een exclusief kinderboek gelanceerd. Namelijk “Buiten de Pixels” door kinderschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss. Dit boek stimuleert de kids om juist lekker naar buiten te gaan. Ook het Buiten de Pixels boekje halen? Kijk dan hier voor de dichtstbijzijnde Pearle Filialen.

Wat doe jij om je kind meer buiten te krijgen en minder voor de tv?

#BuitendePixels

13 Comments

 • Henrieke

  08/10/2018 at 08:40

  Bij ons gaat de TV eigenlijk nooit aan als Viktor wakker is. Hij is namelijk echt gehypnotiseerd door dat ding.

  Als hij ontevreden is probeer ik met hem te spelen en knuffelen, is het heel erg dan gaat hij extra de speeltuin in. Niets helpt bij hem beter dan het groene gras onder zijn handen en voetjes. 😉

  Beantwoorden
 • Leslie

  08/10/2018 at 17:46

  Ik heb schermtijd altijd gezien als iets dat nuttig moet zijn. Het is natuurlijk moeilijk wanneer je als ouder zelf veel tijd achter je scherm doorbrengt om te werken terwijl je thuis bent, dus het is belangrijk daar duidelijk in te zijn, vind ik. Nu ze wat ouder worden, is het moeilijker om die grens te blijven trekken daar ze elke een smartphone hebben, maar goed, we blijven een goede middenweg zoeken en tot nu toe lukt dat wel.

  Beantwoorden
 • Blog & Beauty

  08/10/2018 at 18:26

  Ik probeer de schermtijd van mijn dochtertje ook zoveel mogelijk te beperken. Maar tegenwoordig worden ze er mee groot gebracht. Mijn dochtertje is nu 7 jaar en volgt een typcursus online, maar ook van school moeten ze bepaalde dingen al online doen.

  Beantwoorden
 • Silkeblogs

  10/10/2018 at 08:13

  Zot dat Pearle een boek erover heeft geschreven, en best nuttig! Ik heb zelf geen kinderen, dus ik kan niet heel goed meespreken, maar ik kan me voorstellen dat je de schermtijd wil beperken =)

  Beantwoorden
 • Hey Frits / Manon

  10/10/2018 at 09:06

  Ik heb geen kinderen, maar dit lijkt me zeker wel een lastig punt waarover je goed op een lijn moet zitten met je partner. Ik kan me voorstellen dat het op sommige momenten ‘lekker makkelijk’ is, maar het is wel zorgelijk dat kinderen op zeer jonge leeftijd al last van hun ogen krijgen natuurlijk. Goed dat je probeert om andere dingen te doen 😀

  Beantwoorden
 • Sjoukje

  10/10/2018 at 09:39

  Ik vind het wat ingewikkeld ook inderdaad voor zo’n kleintje. Af en toe babytv kan geen kwaad, dat denk ik ook. Maar zeker als ze ouder worden is het een constante strijd lijkt het wel. Ik ben er zelf heel streng in. Maximaal een uurtje per dag. Maar omdat ik zelf altijd op mijn laptop aan het werk ben, voelt dat wel eens een beetje hypocriet.

  Beantwoorden
 • Kreanimo

  11/10/2018 at 12:02

  Tja, wat moet ik zeggen…

  Onze zoon heeft eigenlijk onbeperkt schermtijd. Dat klink misschien heel vreemd, maar voor hem is dat dus echt nodig. Hij is ook perfect in staat om zelf zijn tijd goed te verdelen.

  Onze zoon is hoogbegaafd en een visueel ruimtelijke denker. Hij leert dus enorm snel en vooral door te kijken naar dingen. Hij heeft zo gewoon ook leren schommelen: kijken, analyseren wat anderen doen, op de schommel zitten en meteen beginnen.

  Op school is het vaak één en al verveling. Uit YoutTube haalt hij de meest leerzame dingen naar boven… Soms kijkt hij een filmpje van Lego en dan zie ik hem snel naar zijn Lego lopen en iets beginnen bouwen van wat hij gezien had…

  Het is soms niet zo zwart – wit – soms moet je ook echt naar het kind kijken. Toen de psychologe had uitgelegd dat hij net daar heel veel informatie uithaalt… Tja, wat doe je dan?!

  Beantwoorden
 • Fleur

  15/10/2018 at 09:49

  Mijn kinderen zijn al wat ouder en het liefste zitten ze de hele dag achter de schermpjes. Met behulp van iOS 12 kunnen we dat nu beter afschermen. Daarbij proberen we ook hun klusjes in huis te belonen met minuten schermtijd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: