• Home
 • /
 • Mommy
 • /
 • De Implanon, werkte dit nou voor mij?

De Implanon, werkte dit nou voor mij?

Na de bevalling van Noé kwam de zuster gelijk met een berg folders over anticonceptie. Schijnbaar ben je mega vruchtbaar na de zwangerschap en is het daarom wel echt een belangrijk dingetje om direct na de bevalling aan te gaan denken (hoewel mijn hoofd daar echt totaaaal niet mee bezig was). Ik koos voor de implanon. Maar was dit wel de goede keuze? Ik vertel je er graag meer over. 

De implanon is een soort staafje dat onder de huid in je arm word aangebracht middels een heel klein sneetje. Je word verdoofd dus je voelt er echt niks van. Dit staafje geeft vervolgens drie jaar lang elke keer een kleine hoeveelheid hormonen af die er voor zorgen dat je beschermd bent. Maar zoals elke soort van anticonceptie kunnen er ook bijwerkingen aan vast hangen. En helaas heb ik er hier een aantal van moeten ondervinden. 

Haaruitval..

In het begin dacht ik dat het wel eens zou kunnen komen door de hormonen die nog van de zwangerschap waren. Maar na 9 maanden zou dit toch wel echt minder moeten worden. Helaas sta ik tot op heden elke dag met een pluk haren in mijn handen en zit het doucheputje om de haverklap verstopt. Nou blijkt dit dus ook een bijwerking te kunnen zijn. Mooi is dat! 

De Implanon, werkte dit nou voor mij?

Hoofdpijn

Ja helaas is die ook weer terug. Ik heb tijdens de prikpil nooit last gehad van hoofdpijn en andere klachten. Maar omdat dit zon ingrijpend middel is en ik er echt van heb moeten afkicken besloot ik hier niet weer voor te gaan. Helaas bezorgde de implanon wel regelmatig voor hoofdpijn. 

Doorbraakbloedingen en eeuwig ongesteld zijn..

Dit was voor mij de doorslag om de implanon te laten verwijderen. Het is elke keer weer een verassing wanneer ik ongesteld word want er zit helaas totaal geen regelmaat in. En je zou denken dat dit na ruim 9 maanden wel weer een beetje op de rit zou zijn. Maar helaas. Ook is het niet maar een weekje ongesteld zijn, maar soms wel ruim 3 tot 4 weken. Daar word je gewoon dood moe van. 

Zoals je hebt kunnen lezen was de Implanon dus helaas niet de anticonceptie oplossing voor mij. Ik heb hem daarom ook laten verwijderen door de huisarts. Nu ga ik even een maandje zonder door het leven om even mijn hormoon huishouden weer terug te zetten naar 0. Zo kan ik straks als ik de pil ga proberen goed zien wat dit voor mij doet.

Heb jij ook ervaring met de Implanon? En werkte het wel voor jou?

De Implanon, werkte dit nou voor mij?

One Comment

 • chucky1012

  12/11/2018 at 05:15

  Jeetje dit is verschrikkelijk om meegemaakt te hebben.
  Ik weet zeker dat dit veel dames genoeg stof geeft om na te denken….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: