• Home
 • /
 • Beauty
 • /
 • Fabels & feiten over Botox en Fillers

Fabels & feiten over Botox en Fillers

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen botox of fillers. Het is niet meer alleen voor de oudere dames maar ook meiden als Serena Verbon en ook Kim ter Stege maken hier gebruik van. Tijd om eens de fabels en feitjes onder de loep te nemen!

Botox en Fillers, dat is toch het zelfde?
Het klopt wel dat botox en fillers beide injectables zijn. Echter hebben fillers niet voor niets hun naam. Ze ‘vullen’ namelijk ingezakte delen van je gezicht, bijvoorbeeld onder je ogen. Maar je kunt er ook je lippen mee “vullen” zoals Kim ter Stege ook heeft gedaan. Hierdoor zie je er jeugdiger uit of krijg je net die vollere lippen zoals je altijd al had willen hebben. Het verschil tussen Botox en fillers is dus dat Botox een spier ‘uitschakelt’, terwijl je met fillers juist volume toevoegt op bepaalde plaatsen.

beforeafter

Lipfillers zijn populair onder jonge vrouwen van 18 tot eind 30. 
Dit is absoluut een feit! Kijk maar naar meiden als Kim ter Stege. Daarnaast zijn er ook veel jonge vrouwen die graag wat meer willen lijken op Kylie Jenner tegenwoordig. Het is op dit moment gewoon helemaal hot!

Botox is alleen voor rijke en ijdele dames.
FABEL! Absoluut niet waar! Iedereen kan als hij of zij wilt botox gebruiken. Het is ook niet alleen voor het mooier maken van je uiterlijk maar word ook geregeld ingespoten in de oksels om overmatig zweten tegen te gaan. Daarnaast wordt Botox met succes toegepast bij de ziekte van Parkinson en spastische aandoeningen.

Alleen gerenommeerde artsen mogen botox en fillers inspuiten.
Dit is absoluut een feit. Het zou toch wat zijn als je bij de bakker op de hoek botox in kan laten spuiten. Het is en blijft een specialistische job, dit laat je dan natuurlijk dan ook uitvoeren door een specialist.

botox en fillers 2

Botox wordt ook in de lippen gespoten.
FABEL! Botox wordt niet in de lippen gebruikt, dit denken veel mensen. Botox verlamd spieren, als je dit in je lippen spuit zuilen de maanden daarop eten en praten zeer lastig worden.

Lipfillers zorgen voor permanente vollere lippen.
Ook dit is een fabeltje. Lipfillers zijn namelijk in Nederland nooit permanent. Na 6-12 maanden zul je toch echt de behandeling moeten herhalen om hetzelfde resultaat te behouden.

Ik wil op Angelina Jolie lijken dus neem een foto mee zodat de kliniek mij precies zo kan maken!
Fabel, lipfillers moeten bij je gezicht passen. Met een foto van een celeb naar de kliniek gaan heeft niet veel zin omdat jouw gezicht meestal totaal anders is.

botox en fillers 1

Een gemiddelde behandeling om je lippen te laten opvullen/vergroten kost €400.
Klopt, maar er zijn natuurlijk veel meer soorten behandelingen die je met Botox en Lipfillers kan doen. Neem anders een een kijkje bij Velvet Clinics.

 Nog even alle feitjes op een rijtje.

♔ Een filler is op basis van hyaluronzuur, dit is een lichaamseigenstof.
♔ Fillers zijn niet permanent (levensduur 6-12 maanden) je moet het dus wel regelmatig laten bijvullen.
♔ De behandeling van lipfillers doet geen zeer (mits verdoofd zoals ze dit doen bij Velvet Clinics).
♔ Een gemiddelde behandeling kost €400.
♔ Na een behandeling zie je niet direct resultaat. Het definitieve resultaat zie je pas na een paar dagen. Houd daar dus rekening mee als je het bijvoorbeeld voor een speciale dag wilt laten doen.
♔ Behandelingen mogen alleen worden uitgevoerd door een arts.
♔ Een foto van een celeb meenemen heeft geen zin. Er word echt gekeken naar wat bij jouw gezicht past.

Voor mij zijn nu alle fabeltjes de wereld uit en de feitjes helemaal duidelijk. Hopelijk voor jou ook! Ik moet eerlijk toegeven dat ik op dit moment nog niet de noodzaak zie om zelf fillers of botox te nemen. Maar ik sluit het absoluut niet uit in de toekomst. Wie wilt er nou niet jong uit blijven zien?

Wat zou jij nog willen weten over botox en fillers? Laat het even weten in de comments en wie weet beantwoord ik volgende keer jouw vraag!
Nieuwehandtekening

10 Comments

 • Jolanda

  01/07/2016 at 08:18

  Ik heb vorig jaar Botox gehad om eens te proberen. Moest erg aan het gevoel wennen maar dat zal wel normaal zijn. Het resultaat vond ik fantastisch. Niet alleen zag het er goed (frisser) uit, maar ik had ook geen spanning meer in mijn voorhoofd/frons waardoor ik geen hoofdpijn meer had. Ik heb overigens de frons laten doen en wenkbrauwlift met botox.

  Beantwoorden
 • Marsha von Winckelmann

  01/07/2016 at 17:30

  Heel interessant! Ik ziet hier ook over na te denken voor mijn lippen want als ik glimlach heb ik een opening tussen mijn lippen en daar stoor ik me aan. En volle lippen is altijd mooi! Maar aan de ene kant vind ik het toch best wel veel geld en mijn vriend vind het echt onnodig. Maar wie weet in de toekomst 😛 -x-
  Marsha von Winckelmann onlangs geplaatst…Fotoboek van hetfotoalbum.nlMy Profile

  Beantwoorden
 • Esmeralda

  25/08/2016 at 20:11

  Fijne informatie!
  Ik wil ook heel graag fillers om mijn traangootjes te laten opvullen. Heb nu een redelijk vermoeide uitstraling. Mijn lippen zou ik ook nog eens keer willen laten doen.

  Beantwoorden
 • Patricia Hendriks

  18/11/2016 at 12:58

  Wat een goed artikel! Ik vind het vooral erg goed dat je verteld dat het door een gerenommeerd arts gedaan moet worden. Meiden die ik ken gaan om kosten te besparen bijvoorbeeld naar een minder goede arts. Dat begrijp ik echt niet. Ik ben zelf nog aan het onderzoeken waar ik dit het best kan doen. Heeft er iemand een goede tip?

  Beantwoorden
 • Annet

  20/06/2018 at 05:17

  Er is helemaal niks mis met lipfillers of botox. Het staat Kim prachtig en ik heb zelf ook lipfillers gehad bij Diana Gabriels. Ik had iets wat ze een gummy smile noemen, eenvoudig opgelost en nu heb ik werkelijk een bovenlip als ik lach!

  Beantwoorden

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: