• Home
 • /
 • Fashion
 • /
 • Is het dan echt tijd voor een voedingsbh?

Is het dan echt tijd voor een voedingsbh?

Alle zwangere vrouwen zullen het wel herkennen. Van een bescheiden cupmaat naar de nieuwe Pamela Anderson binnen 9 maanden! Inmiddels pas ik geen enkele van mijn oude BH’s meer en kreeg ik de tip om eens te kijken naar een voedingsbh. Lees je mee?

Omdat je borsten net als je buik flink groeien tijdens de zwangerschap is het niet heel gek dat je binnen de kortste keren geen enkele van je oude BH’s meer past. Mij overkwam het en volgens een aantal vriendinnen zou ik toch echt maar eens moeten gaan kijken naar een voedingsbh. Zelf was ik hier nogal sceptisch over. Want wie zegt dat ik borstvoeding kan geven. Natuurlijk wil ik het wel, maar wat als mijn lichaam niet wilt meewerken? Dan loop ik voor niks met een voedingsbh. Zonde geld toch?

Is het dan echt tijd voor een voedingsbh?

Geen knellende bandjes meer!

Tot ik op internet las dat zo’n voedingsbh niet alleen perfect is voor het geven van borstvoeding. Een voedingsbh (en ook een zwangerschapsbh) rekt met je mee. Wanneer je dus toch nog iets grotere borsten krijgt pas je hem nog steeds zonder dat het oncomfortabel word. Dat klinkt toch een stuk fijner dan knellende bh bandjes.

Is het dan echt tijd voor een voedingsbh?

Nou was ik van mening dat deze BH’s oubollig en saai zouden zijn. En ja, dat was ook zo. Vroeger tenminste. Nu anno 2017 zijn voeding en zwangerschapsbh’s er in veel verschillende kleuren en designs. In de webshop van LASCANA zag ik zelfs super leuke voedingshemdjes. Hier zitten ook cups in en je kunt er ook heel makkelijk de bandjes van los klikken wanneer je borstvoeding moet geven. Ideaal en ook nog eens ontzettend comfortabel!

Is het dan echt tijd voor een voedingsbh?

Ik blijf het een beetje een gek idee vinden om voordat de kleine er al is een voedingsbh aan te schaffen. Maar om nou een zwangerschapsbh én een voedingsbh te kopen lijkt me nogal onzin. Zeker omdat het enige verschil het klemmetje is om de bandjes los te maken. En tja, behalve Bram is er niemand die het verder ziet.

Wat vind jij? Is het al tijd voor een voedingsbh of zal ik toch nog even wachten?

Handtekening Jamey

18 Comments

 • Merel

  25/10/2017 at 06:44

  Vind dat hemdje echt wel heel leuk. Ik zou voor de voedingsbh gaan. Zwangerschapsbh nooit gedaan, die zat niet helemaal lekker. Bij de laatste zwangerschappen heb ik trouwens gewoon mijn eigen gebruikt, kocht gewoon een cupmaat groter. Kwam na de zwangerschap ook van pas. Ik hou niet zo van die slappe cups zeg maar en ik kon toen niks betaalbaars vinden dat ik wel fijn vond 🙂
  Merel onlangs geplaatst…Sexy dansjes op Musical.ly | Waarschuw je de ouders?My Profile

  Beantwoorden
 • Lodi

  25/10/2017 at 06:59

  Een goed zittende bh is ook nu gewoon heel belangrijk. Ik zelf had zowel zwangerschaps-bh’s als voeding-bh’s. Nou waren deze niet duur ( en ook zeker niet mooi, maar dat terzijde) dus kon het wel. Ik denk dat ik er ten helemaal niet bij na had gedacht dat ik alter oo nog voedingsbh’s zou moeten kopen. Als het goed zit, gewoon doen hoor.

  Beantwoorden
 • lodi

  25/10/2017 at 07:12

  Misschien staat mijn reactie hier nu twee keer, maar er ging iets mis 😉
  Een goede bh is zowie zo verstandig, maar helemaal tijdens de zwangerschap. Ik had zowel een zwangerschapsbh als voedingsbh’s, maar dat kwam omdat ik er geen weet van had dat je naast zwangerschapsbh’s ook nog andere had, hier kwam ik later pas achter. Nou waren de geen die ik kocht niet duur ( en dus super saai). Als het goed zit, gewoon doen.

  Beantwoorden
 • Alice

  25/10/2017 at 07:46

  Ik zou voor de voedingsBH’s gaan. Tenzij je natuurlijk nu al weet dat je echt zekerrrr nooooiiitttt gaat “voeden” haha. Want als je dat wel gaat doen zijn die clips super handig. Ik vond ze vooral handig omdat ze meestal geen beugels hebben. Mijn buik zat namelijk op het laatste zo dicht tegen mijn borsten aan dat ik na een halfuurtje zitten al de hele beugels in mijn buik had staan! En zo dik was ik niet eens. 🙂
  Alice onlangs geplaatst…Is het allemaal goed wat ze op school leren?My Profile

  Beantwoorden
 • Henrieke

  25/10/2017 at 08:34

  Mijn meegroeibeha’s komen ondertussen ook ruimte tekort. Ik had nog niet echt gekeken naar voedingsbeha’s, maar wil die binnenkort wel gaan kopen. Lascana kende ik nog niet, wat zijn ze ook lekker voordelig!

  Beantwoorden
 • Susan

  25/10/2017 at 10:49

  Ik heb hetzelfde: ben nu 30 weken en heb deze week m’n eerste pregnancy-bra’s en hemdjes aangeschaft, haha. ‘t Was even doorzetten want houd zoveel van die kekke pakjes enzo. ‘t Is toch op één of andere manier less sexy. Maarja. Functionaliteit en ondersteuning is ook wel een vereiste merk ik, dus ik ben er blij mee! Wat ben je mooi zwanger trouwens!

  Beantwoorden
 • Rory

  25/10/2017 at 14:38

  Die zwangerschapsbh’s waren verschrikkelijk een jaartje of 5 geleden. En voor de hele leuke (maar dure) had ik de middelen niet. Heb je het boek ‘Krijg nou tieten’ van Claudia de Breij gelezen? Ultieme aanrader, met name wat ze over de bh zegt (ze kocht liever de Victoria’s Secret bh’s veel te groot dan aan die lillijke dingen te beginnen). Mijn tip: ik zou voor de voedingsbh gaan. Ik vond het gewoon heel handig. En voeden of niet voeden. Als je het nu al koopt is het toch echt wel comfortabel voor je borsten.
  Rory onlangs geplaatst…Remedie tegen dunner wordend haar?My Profile

  Beantwoorden
 • MamaPlaneet

  26/10/2017 at 05:27

  Ik moet er wel om lachen. Ik had namelijk exact hetzelfde ‘probleem’. Ik snapte niet zo goed waarom ik die dingen moest dragen voor de kleine er was. Maar ah weet je dan kun je er alvast een beetje aan wennen. Straks draag je het ook vrijwillig, geloof me.

  Beantwoorden
 • Bianca

  26/10/2017 at 07:12

  Wat kijk je serieus op de laatste foto 🙂 Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een voedingsbh heb gehad/gekocht (10/9 jaar geleden hoorde ik er niemand over?). Het is natuurlijk wel heel handig als je borstvoeding gaat geven x

  Beantwoorden
 • Eke

  26/10/2017 at 07:20

  De voedingsbeha’s die ik vier jaar geleden kocht, hadden geen padded cup. Dat vind ik echt wel een must, want ik vind dat gewoon net even mooier, anders als snel zo’n slappe tieten-effect, haha.

  Beantwoorden
 • Stephanie

  26/10/2017 at 10:08

  Ik zou ook voor een voedingsbh gaan, die zijn lekker comfortabel en handig als je straks gaat voeden. Een zwangerschapsbh kende ik eigenlijk niet eens, ik kocht gewoon een normale bh een maatje groter. Daarnaast was ik echt fan van de voedingshemdjes voor als je gewoon thuis bent!

  Beantwoorden
 • Ilse

  27/10/2017 at 09:27

  Vreselijke dingen vond ik. Heb ze alleen kort na de bevallingen aangehad. Daarvoor nooit en al snel daarna noet meer. Maar als ik dit lees, krijg ik heimwee naar zwanger zijn..

  Beantwoorden
 • MamaMinke

  29/10/2017 at 09:02

  Ik vond het heerlijk om over te gaan. Heb zelf voedingsbh gekozen ivm voorgenomen borstvoeding. Of voor jou handig is over te gaan kun je alleen zelf bepalen. Succes met je keus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: