• Home
 • /
 • Huis
 • /
 • Tips & Tricks je tuin zomer klaar kan maken!

Tips & Tricks je tuin zomer klaar kan maken!

Nog maar een paar weken en dan begint de lente. Dit is de tijd om weer aan de slag te gaan in de tuin. Vandaag laat ik je weten hoe jij met enkele tips & tricks je tuin zomer klaar kan maken!  Kijk je mee!

Varieer van tuinmeubelen

Om je tuin een volledige nieuwe look te geven is het misschien een goed idee om ook eens te kijken naar een nieuw tuinset. Vooral loungesets zijn tegenwoordig helemaal niet meer weg te denken. Ze bieden veel zitplaatsen, zitten comfortabel en zijn er in allerlei soorten en maten. In een handomdraai creëer je een eigen plek om heerlijk te relaxen.

Tip kleed je loungeset extra gezellig aan met leuke sierkussens en plaids met verschillende prints en kleuren.

je tuin zomer klaar kan maken 1

Planten en onkruid

Als eerst moeten sommige vasten planten in de tuin gesnoeid worden. Verdorde takken die als bescherming bieden tegen vorst kunnen nu met een snoeischaar gesnoeid worden, de temperaturen worden hoger hoeven de vaste planten niet langer beschermt worden. En nu de temperaturen weer wat omhoog gaan komt ook er ook weer onkruid dus verwijder zo snel je wat zie dat uit de tuin met wortel en al, om hier al vroeg mee te beginnen hoe je het rest van het seizoen het alleen bij te houden.

Tip wacht nog met plantjes in de tuin te zetten, omdat er nog wel nachtvorst kan zijn. Wil je toch al wat kleur in de tuin zet dan bloempotten neer met buxusbollen of lavendelplanten.

Tips & Tricks je tuin zomer klaar kan maken!

Tips & Tricks je tuin zomer klaar kan maken!

Veeg alles aan

Ruim alle dode bladeren op die in de herfst je tuin in gewaaid zijn. Verwijder mos zodat het gras weer kan ademen. Veeg het terras aan zodat je weer wat overzicht krijgt en precies kan zien wat er gebeuren moet.

Tip met een beetje azijn en een hoge drukspuit verwijder je het glibberig groene laagje heel makkelijk van het terras.

Je tuin zomer klaar maken, hoe doe jij dat?

Tips & Tricks je tuin zomer klaar kan maken!

2 Comments

 • Lauren de Bruijn

  20/11/2017 at 15:10

  Ik ga volledig akkoord dat eerst je het terras moet aanvegen zodat je weer wat overzicht krijgt en precies kan zien wat er gebeuren moet. Ik heb een kleine tuin, en dit kaar heb ik besloten om iets nieuws daar te planten. Als de lente komt, zorg ik ervoor dat ik alle dode bladeren en mos ruim en probeer een paar nieuwe decoratieve bomen te planten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: