• Home
 • /
 • Lifestyle
 • /
 • Waarom ik mezelf steeds vaker vegetarisch noem
Waarom ik mijzelf vegetarisch noem

Waarom ik mezelf steeds vaker vegetarisch noem

Vegetariërs eten geen vlees of vis. En hoewel ik stiekem af en toe ook wel eens een hamburger of een kroketje lust houd ik gewoon niet van vlees. Mij maak je niet blij met een biefstuk of  spareribs. Maar mag ik mijzelf dan wel een vegetariër noemen? Of moet ik het gewoon elke keer uitleggen?

Vegetarier?

Dit betekent dat er geen vlees, vis, insecten of gevogelte in zit. Daarnaast zit er in echt vegetarisch eten ook geen slachtafval, zoals gelatine of niet-vegetarisch stremsel (in kaas) of ander verstopt vlees in het eten. Een vegetariër vervolgens is iemand die niets eet van het gedode dier.

Nou als er iemand een kaaskop is ben ik het wel. Ik kan je dus nu al zeggen dat ik GEEN vegetariër ben of ooit zal worden. Al is het om het feit dat ik never maar dan ook never mijn liefde voor kaas zal opgeven. Insecten hoef je me ook niet te geven. Maar heel af en toe een lekker stukje zalm, of sushi, ja daar mag je mij wel voor wakker maken.

Of ben ik een Flexitariër

“Flexitariërs zijn mensen die overwegend vegetarisch eten, maar af en toe ook een stukje vlees lusten. Het gaat niet alleen om flexibele vegetariërs, maar ook om een groeiende groep vleeseters die trek heeft in organische producten en een gezonde voeding met veel groenten.

Dit komt meer in de buurt van hoe ik mijzelf zie. Ik haal bijna altijd voor mijzelf een vegetarisch hapje. Ik geniet net zo veel van een vegetarische burger als van een hamburger. Helaas kan ik Bram nog niet overtuigen dat dit net zo lekker is. Maar ik neem het niet omdat ik graag wat meer groente wil eten. Maar meer omdat ik gewoon grotendeels van het vlees, vis en gevogelte niet lust. Ik ben zo enorm lastig als het op eten aankomt. Vooral als we uit eten gaan vind ik het erg lastig. Mijn voorkeur heeft dan ook bijna altijd een sushi restaurant of het enige vegetarische op de menu kaart.

Maar zoals ik al zei, ik lust af en toe ook best een hamburger of in sommige gevallen een stukje kipfilet. Maar veel meer vlees zul je mij niet snel zien eten. Maar waarom geef ik dan bijvoorbeeld bij events of andere dingen aan dat ik vegetarisch ben? Nou heel simpel gezegd om te voorkomen dat ik iets krijg wat ik niet lust (waar een 90% kans op is). Ik ben dus niet vegetarisch, maar gewoon extreem kieskeurig. Het woord flexitariër past wel beter bij mijn eetstijl, maar helaas begrijpt niet iedereen die term. Vegetarisch en Vegan is tegenwoordig normaal. Vandaar dat ik die term toch sneller gebruik om aan te duiden dat ik (bijna) geen vlees lust.

Ben jij vegetarisch of een flexitariër? Of geniet jij wel van een mals stukje vlees?

Waarom ik mezelf steeds vaker vegetarisch noem

2 Comments

 • chucky1012

  08/02/2019 at 05:17

  Goed artikel.
  Geeft helemaal niets.
  Je mag en moet zelf weten wat voor eten je eet.
  Nooit geweten dat er zo weinig mensen zijn die in veel te weinig restaurants vegetarisch kunnen eten.
  Ik dacht dat dit een upcoming trend was.
  Daar had ik me dus goed in vergist.

  Xoxo

  Beantwoorden
 • Kelly

  08/02/2019 at 08:06

  Ik eet zelf ook geen varkensvlees -alleen kip en rund-, en dan ook in kleine hoeveelheden. Mij maak je ook niet blij met een biefstuk ofzo, maar een vegetariër zou ik mijzelf niet noemen. Dat zou ik ook nooit willen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: